Developed by jtemplate

Welkom bij de Stofmeid

 


Wij zijn 30 maart (Goede Vrijdag) geopend
van 13.00 - 17.00 uur

 


 

Even voorstellen


In de nabijheid van het grootste hunebed van Drenthe bevindt zich De Stofmeid.

 Een winkel boordevol met prachtige quiltstoffen, tal van benodigdheden op quiltgebied en vele boeken om inspiratie op te doen.

Tevens is er een grote les / expositieruimte waar tal van cursussen en exposities worden georganiseerd.

De Stofmeid is gevestigd in een Drentse boerderij, gelegen aan één van de oudste straten van Borger. Het interieur ademt een sfeer uit van weleer met zijn oude gebinten, vermengd met kleurige stoffen en quilts.


 

U zult niet snel uitgekeken zijn bij De Stofmeid.

 

 Beste Quiltliefhebsters

 

 

De Stofmeid heeft al 17 jaar haar deur openstaan voor alle quiltliefhebbers. U blijft de komende tijd van harte welkom, wij blijven open!!! Zoals velen al weten is de Stofmeid een winkel waar veel te vinden is op quiltgebied en wij staan u graag bij met raad en daad als u dat wenst.

Er gaan echter wel een paar dingen veranderen. U was gewend dat er in augustus/september een grote happening plaats vond in de tuin, winkel, lesruimte en tenten. Honderden quiltsters uit heel Nederland en daar buiten hebben vele jaren achtereen de Fair Days bezocht. Het waren altijd topdagen met heel veel mooie quilts, veel activiteiten op textielgebied, veel gezelligheid, lekkere taarten en de presentatie van het cursusprogramma.

Na al deze mooie Fair Days dagen, vol met mooie herinneringen, is het helaas voor mij noodzakelijk om een stapje terug te doen. Met pijn in het hart neem ik van dit evenement afscheid maar het is beter voor mijn gezondheid. De Fair Days kan ik niet meer organiseren en de open dagen in 2016 waren helaas de laatste.

 

fairdays2


Met veel plezier ga ik echter door met de winkel. Vele van u kennen mijn winkel wel maar misschien gaat een aantal van u deze binnenkort ontdekken of wordt het een hernieuwde kennismaking. Ik zal u met open armen ontvangen en ben u graag van dienst.

 

fairdays1

 

 

Het cursus- en workshop programma


Ook dit jaar hebben we weer een cursusprogramma voor u georganiseerd. Ook hier gaat iets veranderen. Een aantal docenten heeft inmiddels de "pensioengerechtigde "leeftijd bereikt en gaat ons vaarwel zeggen. Heel begrijpelijk maar wel erg jammer. Ik wens Lidewij, Wiea en Annette dan ook het allerbeste toe en bedank ze voor al hun inspirerende lessen bij de Stofmeid. Helaas stopt ook Jacqueline de Jonge met lesgeven in Nederland. Ze heeft veel furore in de V.S. en daardoor een druk bezette agenda, waardoor ze geen tijd meer heeft om bij de Stofmeid les te geven.
De andere vertrouwde gezichten zullen wederom weer van de partij zijn al doen sommige ook een stap terug.

 

lesruimte 3

 

 

 Activiteiten bij De Stofmeid

 

ART-GROEPEN


Zes jaar geleden is bij De Stofmeid de eerste artgroep gestart o.l.v. Dineke Ugen.
Op dit moment komen twee groepen één keer in het najaar en één keer in het voorjaar bij elkaar op twee achtereenvolgende dagen.
Inmiddels zijn er veel quiltsters die de basistechnieken goed beheersen en de behoefte voelen om de lat hoger te leggen. Deze groep is vaak op zoek naar een nieuwe uitdaging en verdere verdieping. De bedoeling is, dat men tijdens deze dagen gestimuleerd wordt om een eigen "handschrift" verder te ontwikkelen. Op deze manier ontstaat werk dat een persoonlijk karakter heeft.

Tijdens deze dagen komen verschillende thema's, (diverse technieken en materialen en het optimaal gebruik maken van kleuren) aan de orde, zodat u uw eigen stijl kunt ontwikkelen. Vanzelfsprekend is er ruimte om te experimenteren.

Voelt u er veel voor om aan een art-groep deel te nemen, neem dan contact op.
U kunt zich opgeven bij De Stofmeid.

 

DE QUILT-BEE


Bij De Stofmeid wordt een tweetal quilt-bees georganiseerd. De quilt-bee is een groot succes. Door de grote belangstelling voor de quilt-bee zijn er net als voorgaande jaren twee middagen georganiseerd. Éénmaal per maand zal er zowel op dinsdag- als op donderdagmiddag een bee zijn. U kunt dan andere quiltsters ontmoeten en inspiratie opdoen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u aan een zelfgekozen project werken. Op dit moment is de donderdag-bee op volle sterkte, maar op de dinsdag-bee zijn nog enkele dames van harte welkom.

De quilt-bee is vrij toegankelijk. U moet zich wel even van te voren opgeven. Van u wordt verwacht dat u regelmatig aan de bee zult deelnemen.

De eerste quilt-bee op dinsdagmiddag start op 19 september.
De eerste quilt-bee op donderdagmiddag start op 28 september.
De quilt-bee is van 13.30 tot 15.30 uur.
De data voor de volgende bijeenkomsten zullen op de eerste bee worden medegedeeld.

 

 


 

 

  

 

De Stofmeid

 

Hunebedstraat 19

9531 JT Borger

 

T: 0599  23 66 58

E-mail

 

Openingstijden

 

dinsdag t/m vrijdag

van 13.00 tot 17.00 uur


 

  


 

 

Copyright © 2014. De Stofmeid - Borger